lørdag 31. januar 2009

Er redd for at vinteren er på tur

Ja hva skal man si. Vi har kommet til 31.januar og ennå kan jeg ikke si at det har blitt ordentlig vinter. I dag var det en delig vårdag, mildt, rene sommertemperaturen + 7 grader, delvis sol og stille. Fuglene trodde våren hadde kommet og kvitret i vei. Selv tok jeg på hagegenseren og ruslet rundt i hagen i slippers med en kaffekopp i handa.
Kunne det ikke bare holde seg slik da, men nei neste helg sier yr -14 grader. Her er nesten ikke noe sne, men det er litt kaldt i jorda så her er nok noe tele. Her er noen krokus som lurer i overflaten, men ellers lite å se. Det er nok bare en fordel dersom (ja det er vel egentlig "når") det blir vinter.
Inspirert av "hagevandringen" har jeg gjort litt såarbeid. Har hatt noen stemorsfrø til tvangsspiring i fuktige kaffefilter en ukes tid og det ser ut til at det har gitt resultater. Noen har spirt og noen ser ut til å gjøre det snart, så de har jeg plantet om i egne potter. De stemorsblomstrene som først er plantet i potter på vanlig vis ser jeg ennå ikke noe til.
Det ser ut til at kaffefilter fungerer vel så bra som jord så jeg har lagt litt flere frø i bløt blant annet den jeg har bilde av Phlox drummondi nana compacta "Ehnie light blue", frøene er fra 2006 så det spørs jo hvor mye de vil spire da.

2 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Håper ikke du får frost uten snø. Høres deilig ut med pluss grader og hagevandring med kaffe i jan/feb. Her er det masse snø.

Anne på Moseplassen sa...

her er litt snø, men jeg skulle gjerne hatt litt mere for å dekke og gjøre det vakkert. Men 14 minus kan jeg styre meg for.. 7+ hørtes herlig ut det også altså, men vinter er nå vinter da.. litt til i allefall ;)