lørdag 10. januar 2009

Kan dette fungere som kaldbenk ??

Jeg har tidligere ikke vært så veldig opptatt av stauder. Gjorde litt forsøk på såing i fjor. Noe kom opp, men det meste ikke. Antar det skyldes manglende oppfølging/interesse, men i år gjør jeg et nytt forsøk.

I fjor ble frøene satt ut et mørkt sted i hagen og der fikk de stort sett stå i fred. I år har jeg tenkt tanken på kaldbenk for å ha litt mer kontroll. Dette er ikke standardvare runt omkring, tror jeg. Så kom jeg til å tenke på oppbevaringsboker. De har en hendig størrelse, slipper gjennom lys og er greie å åpne. Kjøpte en slik med hjul på, står at den tåler mellom +120C og - 40C grader og det skulle gå bra også i mitt klima (ha, ha).

I dag har jeg sådd jfr forrige innlegg, en herlig følelse.. Aner ikke om dette er frø som skal stratifiseres eller ikke, her blir alle behandlet likt..

Så er tanken da å sette kassen ut og legge noen steiner oppå så den holder seg i ro. Så skal vinteren bare komme, akkurat nå er det mildvær igjen. Blir det sne er det jo bare fint og blir det mildvær skal det gå an å kikke i boksen innimellom og evt ta inn dersom noe har spirt.

Skulle gå greit i hvert fall i teorien. De stakkarene som spirte i fjor syntes jeg var så små i høst at de har stått under lys i garasjen. Forsøker å holde det frostfritt der og det ser ut som om de trives. Eneste ulempe er at her også er diverse småkryp som overlever. I fjor var jeg plaget med at de nysådde frøene fikk besøk av diverse utøy som kom fra noen overvintrende violer. Bør få kverket litt av disse før jeg setter ut nye småplanter igjen. Etter å ha sådd stauder klør det i fingrene etter å så mer, men nå har jeg bare sommerblomster igjen.

Sendte forresten en bestilling til Plants of Distinction her omdagen:
  • 1139B Aster Coconut ice £1,75
  • 1228A Calendula flashback mixed £1,70
  • 1132B Calendula coffee cream £ 1,70
  • 1594 Geranium Bullseye light pink F1 £2,95
  • 2025 Papaver lilac Pompon £1,65
  • 1917 Meconopsis Spiecies mixed £2,25
  • 2328 Viola Pierrot F1 £1,95
  • 2331B Viola Caramel Donna F1 £1,95
  • 1281B Centaurea Black Boy £ 1,70

Sum £17,6 + frakt burde gå greit i tollen vil jeg tro.

3 kommentarer:

Harryford sa...

Tror nok kaldbenken din skulle funke! Men det ville vel være fornuftig å spa snø over den, slik at temepraturen holder seg noe jevnere utover vinteren! Da med tanke på langt mildvær som kunne få noen av frøa til å tro at våren var her, og spirte uten at du kunne se det under jorda - og så kommmer ny sprengkulde og knekker de i barndommen!!! (stort mer tungvint kunne det antagelig ikke sies!!!! - Håper det ble forståelig!)

Såtiden er herlig!!!

Randines hageblogg sa...

Kaldbenken var smart, håper du lykkes med frøsådden din. Lurer på om det er hull i bunnen, slik at eventuelt vann/snø kan renne ut.
Jeg gjør ellers som deg og gir nesten alle frø samme behandling.
De står ute på et ellosstativ på verandaen i det skiftende været vi har.

Frøsåing er koselig i januar!

Randines hageblogg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.