søndag 8. februar 2009

As cold as it gets

Yr hadde truet med -14 denne helga. Riktig så kaldt ble det vel ikke men -11 og litt vind er vel omtrent så kaldt det blir her, og det er egentlig kaldt nok. Det rare er at det ikke er sne. Det føles helt merkelig å gå tur til fots i marka i isende kulde på denne årstiden.

Ellers lite nytt:
1. Jeg liker ikke Petunia, og Petunia liker ikke meg. Har sådd litt frø som har spirt men så legger de seg bare ned etter en stund. Hvorfor kunne jeg ikke sådd hele pakken så jeg slipper samme ergrelse til neste år ?

2. Nye frø spirer bedre enn gamle. Selvfølgelig. Nå har jeg litt statistikk på dette også. De fiol-/"stemor"frøene som er kjøpt denne sesongen har ca 60% spiring. De som ble kjøpt i fjor spirer en og annen, men ikke mye, og de som er fra tidligere år har jeg ikke fått liv i så langt. Samme gjelder for så vidt også for noen asterfrø, årets har spirt men ikke de gamle. De gamle phloxene som jeg skrev om i forrige innlegg tror jeg imidlertid at jeg får liv i.

3. Jeg er ikke helt tilregnelig i såøyeblikket. Hadde bestemt meg for å ikke så tomater i år, de tok for mye plass i fjor, men ser ikke annet enn at tomater er sådd i år også. Hadde også tanker om å være litt forsiktig med fargekombinasjoner, men det jeg har sådd i år er i svært mange av regnbuens farger, også en del gult og oransje som jeg innbiler meg jeg ikke liker.

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

-11 grader og vind høres kaldt ut, vi må bare holde ut en stund til...

Det er nok meningen du skal ha tomater også dette året. Jeg er også ofte utilregnelig i såøyeblikkene.

Håper temperaturen snart blir litt bedre.

Bønna sa...

-11 er ikke så mye å skryte av sammenlignet med de temperaturene de har på innlandet, men her på kysten er det sannelig nok. Ser ut til at det er i ferd med å slå om til mildvær igjen..

Anonym sa...

Ikke tilregnelig i såøyeblikket er kjent begrep det ja.
Jeg forsøkte meg på tomater for første gang i fjor. Det ble total fiasko. I år har jeg ikke engang tenkt tanken på å så tomatfrø.