søndag 6. september 2009

De første sydenfarerne har drattHar tatt bilde av flere versjoner av Rudbeckia x hirta, Cherry Brandy. Denne var markedsført fra T&M som "first ever red rudbeckia". Riktig så røde som på pakken har de jo ikke blitt og noen tenderer også mot gult. Jeg synes nå uansett de ble ganske fine, de ser absulutt bedre ut i virkeligheten enn på mine bilder.

Ellers hadde jeg flere runder der jeg sådde den vanlige gule i vår med magert resultat. Hadde vel egentlig gitt opp hele greia, men en har klart og lurt seg unna og blomstrer fint nå den også.

I dag har det vært en riktig så fin høstdag. Er nok ikke tvil om at høsten er kommet; i går så jeg en gåseflokk på vei sørover. Her er også noen småfugler som åpenbart har samling før sydenturen. De var samlet til en stor flokk i går og laget et voldsomt leven der de gikk løs på naboens rogntre.

Har ellers vært en tur på Plantasjen. Som vanlig er det lite som fristet, men jeg kjøpte da i hvert fall en rips (hvit) og blåbærbusk samt en heucera til 70% rabatt. Plantet 3 blåbærbusker for noen år siden men det har aldri blitt noe av dem og tenkte jeg skulle flytte det som eventuelt er i live og plante det sammen med den nye. Det jeg egentlig var ute etter var å sjekke løkutvalget og det var mildt sagt tynt. Om de ikke får inn mer vil jeg spare mye penger denne høsten.

Er også veldig fornøyd med at det ser ut til at jeg kan snike meg inn i herdighetssone 4 etter å ha fått studert kartet i litt mer detalj.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ah - fuglene tror hvit rips er umoden, så den er virkelig "kjekk å ha". Og av blåbær anbefaler jeg Blue crop på det varmeste. Jeg kjøpte Northland, BC og Patriot og av de er BC best (mest blåbærsmak) og har størst bær. Husk at det blir flest bær om du har to sorter for pollineringens del - sier ryktene. Mer blåbær blir det også. ;)

orchis sa...

Lekker Rudbeckia. Aldri sett sånn farge før.
Syntes alltid det var litt vemodig når fuglene trakk sørover. Kanskje derfor jeg fulgte etter? :)
Høres ut som løkutvalget hos deg er like skralt som hos meg... Her er det rett og slett urkjedelig! Derfor bestiller jeg fra utlandet.
Ønsker deg en finfin uke!

Bønna sa...

Smg. Ja jeg tror det blir spennende med hvit rips selv om det på en måte føles litt feil. Nå må jeg bare få plantet dette ut før vinteren kommer, må omorganisere litt først. Skal sjekke hva slags blåbærplanter jeg har. Hadde opprinnelig kjøpt 3 ulike for en 3-4 år siden men de har stått i skyggen og omtrent ikke vokst. En er nok død en i live og kanskje klarer jeg å berge en til.

orchis
Ja, synes de dro alt for tidlig. På den annen side kom de kanskje unna høststormen som uler akkurat nå, tror faktisk jeg ser redningsskøyta på tur ut og det er ikke noe godt tegn.