lørdag 8. august 2009

Litt vemodig

Litt utpå sommeren begynner det å bli mørkt om kvelden. Liker det ikke. Var ute og knipset litt bilder i 10-tida mens det ennå var ganske lyst. Det er fortsatt ikke helt mørkt ute, men lysene må slås på inne.

Det ser også ut til at varmebølgen er i ferd med å gi seg, i morgen er det meldt kaldere og regn. Enkelte sommerblomster ser ut til å ha blitt litt "slitne" og er muligens i ferd med å gi seg. Liljene har nå kommet i blomst.

Hyggelig kveldsbesøk i hagen.

Uskarpt tagetesbilde. Disse har jeg ikke hatt på flere år. Liker ikke lukta eller de tradisjonelle knall gul/oransje, men denne er nesten grei.Dette er scabiosa caucasia, staude sådd i fjor som blomstrer ganske fint nå.
Denne storkenbebben fikk jeg fra Randine i 2006. Det kom ikke så mye blomster i fjor, men i år har det vært ganske mange. Dette er siste rest, begynner å bli ganske avblomstret nå.


Dette er pelargonier som har overvintret, har også noen som er stiklinger. Det tok lang tid før de kom i blomst, men nå er de fine. Har også sådd noen selv i vår men der er det fortsatt bare knopper.


Dette finner jeg ut må være Cerinthe major. Jeg sådde noen i fjor men var ikke så veldig fornøyd og lot det være i år. Antar dette er frø fra fjorårets blomster som har sådd seg selv.


Har sådd litt forskjellig ringblomst, men er ikke helt sikker hva som er hva...Erfaringen er vel så langt at de ser noe mer spennende ut på bildene enn i RL og at de som vokser direkte i bedene trives bedre enn de som står i krukker.Cosmos, nicotina og campanula. Synes de kler hverandre bra.Venter og venter..
Snart er det tid for Rudbeckia x hirta Cherry Brandy.

5 kommentarer:

Mia sa...

Slik som det blomstrer hos deg. Nydelige farger. Tagetes synes jeg faktisk er fin men det synes også åkersneglene så nå spørs det om det blir flere tagetes kommende år..

Harryford sa...

Enig - det er litt vemodig når kvelden blir kortere og kortere - men!

Ellers er du heldig som kan knipse uten blits ute klokka 22 ennå. Så er ikke tilfellet her! Men det retter seg vel ut på sikt! :-)

Synes å huske at Tagetes tenuifolia Signet Lemon
http://www.lindbloms.se/Lindbloms/53000/55860.html har en veldig frisk duft! Pleide å bruke den mye til kantbeplantning før!

Mine pelargonier har også bare halve størrelsen i år! Godt jeg ferierte vestover! ;-)

ASSA sa...

Åh så heldig du er som har pinnsvin i hagen.
Ja kvedene blir fort mørkere, jeg synes det er litt deilig også og sitte ute i det varmeværet (for vi har flott vær i trøndelag nå ;D )

Ha ei fortsatt flott helg!

Randines hageblogg sa...

Enig i at det er litt vemodig når august kommer med litt mørkere kvelder, spesielt når det er gråvær ute.

Kjekt at Blodstorkenebbet har blomstret dette året, de tar litt tid før de etablerer seg.

Fortsatt fin ettersommer til deg!

Bønna sa...

Takk for hyggelige hilsner !

Jeg innbiler meg at fordelen med å bo på "nordsiden" mellom vår og høstjevndøgn er at det er lysere her enn lenger sør.

Pinnsvinet er ikke en jevnlig gjest, men jeg vet jo at de holder til rundt omkring. Desverre er de ganske utsatt i trafikken.