søndag 3. mai 2009

Kjøkkenhage

Jeg har fått lov til å overta den gamle sandkassa som ikke lenger er i bruk. Sanden er tatt ut og erstattet med gammel jord fra diverse potter og en pose kugjødselkompost. I dag ble det sådd: gulrøtter, persille, romersk salat, knutekål, kørvel, gressløk, Reddik "Cherry Belle" og plukksalat. Dessuten har jeg flyttet over 3 jordbærplanter som sto i en krukke. Det er trolig sådd alt for tett, men jeg får bare luke dersom det kommer noe opp. Hele kassa unntatt jordbærene er så dekket med fiberduk.

Sandkassa er nå helt full. Jeg hadde også tenkt å sette 3-4 poteter, så ruccola og en annen grønnsak jeg ikke husker i farta. Litt optimistisk når frøene skal kjøpes inn eller ? Det er kanskje "håp" om at ikke alt vil spire. Krydderurtene hadde utløpsdato i 2002.....

Dette er noe jeg ikke har særlig peiling på så det er først og fremst å anse som et eksperiment. Det hadde jo vært morsomt om det ble til noe, er imidlertid usikker på om de får stå i fred. Før jeg gikk i gang i morges var der dyrespor i kassa, trolig naboens hund, så spørs det om det kommer noen andre innom på slang ? Sandkassa står også på det stedet i hagen som har absolutt minst sol, men der er nok lunt.

Ellers har det vært en grei langhelg. Ganske variabelt vær, fra bortimot sommertemperaturer til kjølig og regn i dag. Utnyttet regnet i dag så jeg slapp å vanne det som ble sådd :). Har begynt å herde sommerblomster ut og inn av garasjen om natta. Har egentlig ikke tro på at det blir noe mer nattefrost, temperaturene er svært stabile om enn ikke alltid så høye. Men når "ekspertisen" sier man må vente med å plante ut sommerblomster til etter 17.mai så må jeg vel høre litt på dem.

3 kommentarer:

Røsslyng sa...

Supersmart gjenbruk av sandkassen! :)
Lykke til med "grønnsakshagen", det blir sikkert bra! (i verste fall blir du noen erfaringer rikere)

Randines hageblogg sa...

Gjenbruk av sandkasser er kjekt, jeg startet gulrotdyrking i en sankasse og de ble flotte.
Gamle frø kan også spire.

Lykke til med prosjektet!

Mari sa...

Dette blir nok bra! Ingenting som ferske grønnsaker rett fra "åkeren" :D Moro at du har sådd knutekål. Det er en av mine favoritter :)