torsdag 19. november 2009

Groggy - en rolig novemberinnedag

Er litt smågroggy, hode/hals, og har holdt meg hjemme de 2 siste dagene. Er vel ikke den omtalte svinesaken, men bare en vanlig forkjølelse tror jeg.

I dag har jeg vært oppe og sett med litt rundt og blant annet vannet stueplantene, det skjer slett ikke hver uke på denne tiden av året. Oppå kjøkkenbenken har jeg plassert et blad med Saint Paulia i jord. Hadde engang dilla på disse og jammen ser det ikke ut til at det kommer opp noe grønt.

Det som trives inne hos meg er de som klarer seg selv. Jeg var slett ikke klar over at kaktusen var i blomst !
Det ser ut til at her er knopper på orkideen også !! (Det er vel en slik vanlig phaleanopsis eller hva det nå heter, beklager det uskarpe blidet)

Hadde noen hipper i fjor som ble plassert ute i sommer. En del ble kastet allerede da, og trolig er det flere som må kastes. Det ser ut til at de har fått en eller annen sykdom. Men her er i hvert fall en som har fått knopp. Den får stå ute i garasjen under lys litt til så lenge det er mildt ute.

Ellers har jeg kjøpt en "hippe"knoll i høst som har stått i vann noen dager, i dag fikk jeg den endelig i jorda. Jeg er usikker om det blir kjøpt noe særlig flere. Utvalget er lite og de er dyre.

Har fått plassert det meste som skal overvintres i en "lånekjeller", men har også tatt "sikkerhetskopi" av noen pelargonier som står på kjøkkenet. Har for så vidt mer som skulle vært plassert "trygt" over vinteren blant annet georginerknollene og noen flere pelargonier. Så lenge mildværet holder seg har det liksom ikke noe hast.


Ute har det som nevnt vært mildvær ganske lenge. Men her var en kort kuldebølge som tok knekken på det meste av sommerblomstrene, og de som ikke kulda tok har vel stort sett tørket ut pga lite nedbør i det siste. Jeg fant da likevel en ministemor som ikke hadde gitt seg.7 kommentarer:

Anonym sa...

God bedring. Håper du kommer deg raskt.

Røsslyng sa...

Hmm, er det bare så enkelt å formere Saint Paulia?, da tror jeg jeg må skaffe en ny plante snart og gjøre et forsøk, jeg synes nemlig de er så søte selv om de i likhet med andre blomstrende innendørsplanter sjeldent varer lenge her i heimen...

God bedring til deg!

solfrid sa...

Kult. Ikke at du er syk, men Santpaulia.

God bedring!

Mia sa...

Hipper, hva er det for noe? Har aldrig hørt om dem tidligere.. Så trasig å være syk, godt at du føler deg litt bedre, eller ihvert fall orker opp en tur.
Jeg har i stort sett bara Hoya hjemma, og en og annen kaktus så det blir ikke mye vannet her heller;)
god bedring :)

Bønna sa...

Hipper er latmannsuttale på Hippeastrum også kjent som amaryllis.

St Paulia er lette å formere. Den samlingen jeg hadde før kom hovedssakelig fra blader som var "lånt" andre steder. I prinsippet er det bare å stikke bladet i lett fuktig jord og dekke med plast. Litt tålmodigjet må man dog ha, denne har stått i ca 2 mnd før her kom noe.

Rekkehuset sa...

Hei, takk for kommentar hos meg:-) Du er den heldige vinner, og det er fint om du tar kontakt med meg for avtale om farge på vottene! Skriv til rekkehuset@live.no så blir vi nok enige:-)Jeg har et par røde og et par lilla ferdige, men om du har andre ønsker lager jeg det du vil. Hjertelig hilsen Hanne.

Røsslyng sa...

Heisann!
Det ligger en liten award og venter på deg i hagebloggen min

Ha en fin uke videre! :)