søndag 29. november 2009

Mørkere eller lysere tider ?

Det er ikke tvil om at det egentlig går mot mørkere tider. I dag var vel sola knapt oppe, men så var det også litt overskyet. På den andre side har det kommet sne i løpet av helga og det lyser jo godt opp. Sånn 3-4 cm sne som vi har nå er greit, men det er egentlig også nok..

Sneen gjør jo også at adventsstemningen blir lettere å mobilisere. Det er jo hyggelig med diverse lysdekorasjoner og pynt rundt omkring. Jeg prøver likevel å holde litt igjen på dette førjulshysteriet for å ikke gå helt lei til jula kommer.

Ellers ser jeg at jeg har fått en award fra Røsslyng i forrige innlegg. Jeg føler slett ikke at denne bloggen utmerker seg på noen måte som gjør at den fortjener en award, men svært hyggelig er det nå uansett. Får se om jeg får sendt den videre, men det blir nå ikke i første omgang.

torsdag 19. november 2009

Groggy - en rolig novemberinnedag

Er litt smågroggy, hode/hals, og har holdt meg hjemme de 2 siste dagene. Er vel ikke den omtalte svinesaken, men bare en vanlig forkjølelse tror jeg.

I dag har jeg vært oppe og sett med litt rundt og blant annet vannet stueplantene, det skjer slett ikke hver uke på denne tiden av året. Oppå kjøkkenbenken har jeg plassert et blad med Saint Paulia i jord. Hadde engang dilla på disse og jammen ser det ikke ut til at det kommer opp noe grønt.

Det som trives inne hos meg er de som klarer seg selv. Jeg var slett ikke klar over at kaktusen var i blomst !




Det ser ut til at her er knopper på orkideen også !! (Det er vel en slik vanlig phaleanopsis eller hva det nå heter, beklager det uskarpe blidet)





Hadde noen hipper i fjor som ble plassert ute i sommer. En del ble kastet allerede da, og trolig er det flere som må kastes. Det ser ut til at de har fått en eller annen sykdom. Men her er i hvert fall en som har fått knopp. Den får stå ute i garasjen under lys litt til så lenge det er mildt ute.

Ellers har jeg kjøpt en "hippe"knoll i høst som har stått i vann noen dager, i dag fikk jeg den endelig i jorda. Jeg er usikker om det blir kjøpt noe særlig flere. Utvalget er lite og de er dyre.

Har fått plassert det meste som skal overvintres i en "lånekjeller", men har også tatt "sikkerhetskopi" av noen pelargonier som står på kjøkkenet. Har for så vidt mer som skulle vært plassert "trygt" over vinteren blant annet georginerknollene og noen flere pelargonier. Så lenge mildværet holder seg har det liksom ikke noe hast.


Ute har det som nevnt vært mildvær ganske lenge. Men her var en kort kuldebølge som tok knekken på det meste av sommerblomstrene, og de som ikke kulda tok har vel stort sett tørket ut pga lite nedbør i det siste. Jeg fant da likevel en ministemor som ikke hadde gitt seg.



mandag 2. november 2009

Ja den internetten

om man er ute etter en innspilling av Haffner symfonien til Mozart, dyrkingsmetoder for ukjente frø eller metrolinjene i Barcelona ja så finner man det.

Om det er flere som liker Mozart så legger jeg ut linken.