søndag 22. februar 2009

Ennå er det vinter

Det blir lite med fotografering på denne tiden av året, så jeg legger heller inn et lite minne om sommeren som var. Stort sett er dette selvsådde planter og noen stiklinger, en hyggelig sitteplass..

Fortsatt er det jo lavsesong, men litt småtteri skjer da; sendte en liten bestilling av frø til T&M tirsdag, prikler litt og sår litt. Ikke mye, men litt. Alle tomatfrøene har spirt og ble priklet i dag. Var innom Plantasjen på lørdag og som vanlig var det lite som fristet. Etter å ha kikket på utenlandske frø synes jeg 40-50 kr pr pakke for helt ordinære frø er dyrt. Kjøpte likevel noen av plantasjens billigfrø for kr. 13 pr pakke: Rød Tagetes og revebjelle (Digitalis). Fikk gavekort der til jul men det blir nok liggende en stund til. Regner med at jeg kjøper jord eller potter til våren.

Siden forrige innlegg har det kommet litt snø, men det er ikke mye ca 10 cm kanskje. Det var en kort kuldeperiode men nå ligger det og svinger omkring 0 igjen. I morgen skal jeg en kort tur med hurtigruta, kunne kanskje ønsket et bedre varsel enn sterk kuling..

søndag 8. februar 2009

As cold as it gets

Yr hadde truet med -14 denne helga. Riktig så kaldt ble det vel ikke men -11 og litt vind er vel omtrent så kaldt det blir her, og det er egentlig kaldt nok. Det rare er at det ikke er sne. Det føles helt merkelig å gå tur til fots i marka i isende kulde på denne årstiden.

Ellers lite nytt:
1. Jeg liker ikke Petunia, og Petunia liker ikke meg. Har sådd litt frø som har spirt men så legger de seg bare ned etter en stund. Hvorfor kunne jeg ikke sådd hele pakken så jeg slipper samme ergrelse til neste år ?

2. Nye frø spirer bedre enn gamle. Selvfølgelig. Nå har jeg litt statistikk på dette også. De fiol-/"stemor"frøene som er kjøpt denne sesongen har ca 60% spiring. De som ble kjøpt i fjor spirer en og annen, men ikke mye, og de som er fra tidligere år har jeg ikke fått liv i så langt. Samme gjelder for så vidt også for noen asterfrø, årets har spirt men ikke de gamle. De gamle phloxene som jeg skrev om i forrige innlegg tror jeg imidlertid at jeg får liv i.

3. Jeg er ikke helt tilregnelig i såøyeblikket. Hadde bestemt meg for å ikke så tomater i år, de tok for mye plass i fjor, men ser ikke annet enn at tomater er sådd i år også. Hadde også tanker om å være litt forsiktig med fargekombinasjoner, men det jeg har sådd i år er i svært mange av regnbuens farger, også en del gult og oransje som jeg innbiler meg jeg ikke liker.